Producatori

ANPC

Newsletter

Fibre 480 gr Dacia Plant Vizualizare la dimensiune maxima

Fibre 480 gr Dacia Plant

Recomandat in curele de slabire, pentru reducerea apetitului alimentar excesiv, in constipatie, tulburari de tranzit intestinal, colon iritabil, reduce incidenta hemoroizilor si a fisurilor anale.

 

Pret final (suntem neplatitori de TVA)

Mai multe detalii

45,24 lei

Descriere:

Produsul FIBRE este un produs original unic prin conţinutul său de peste 80% fibre vegetale obţinute din principalele surse naturale: cereale, fructe şi legume, precum şi din seminţele de in şi de psyllium. Prin conţinutul său ridicat în celuloză, hemiceluloză, mucilagii şi pectine, produsul FIBRE acţionează eficient pe două direcţii principale:

1. normalizarea activităţii intestinale - mai ales prin eliminarea constipaţiei
2. reglarea ponderală - produsul FIBRE prezintă un aport caloric redus şi, în acelaşi timp, creează o stare de saţietate care determină reducerea cantităţii de alimente consumate. Slăbirea se poate produce astfel mult mai uşor, fără disconfortul creat de apetitul mare nesatisfăcut.

Consumul unei cantităţi suficient de mari de fibre vegetale de calitate determină, în plus, numeroase alte efecte pozitive în întregul organism. Pe termen lung, el ajută la prevenirea aterosclerozei şi a afecţiunilor cardiovasculare.

Fibrele alimentare sunt polizaharide de natură vegetală care intră în compoziţia cerealelor, legumelor, fructelor şi seminţelor, ele putând fi clasificate în: fibre vegetale solubile (cele care se dizolvă în apă) şi fibre vegetale insolubile (cele care nu se dizolvă). Fibrele vegetale nu sunt digerate în tractul digestiv, ele au însă un rol extrem de important, intervenind în procesul de digestie prin reglarea peristaltismului şi a tranzitului intestinal. Din păcate, alimentaţia modernă este, în marea majoritate a cazurilor, dezechilibrată, fiind prea săracă în fibre şi bogată în produse de origine animală (carne, lactate, ouă), ceea ce determină, pe termen lung, perturbarea semnificativă a stării de sănătate.
Câteva dintre fenomenele corelate cu lipsa fibrelor din alimentaţie sunt:
- apariţia constipaţiei şi a efectelor nefaste ale acesteia (dezvoltarea florei de putrefacţie, apariţia fenomenelor de autointoxicaţie, disfuncţii diverse la nivelul colonului, stări de oboseală, hemoroizi, diverticuloze, tumori ale colonului, etc); fibrele (mai ales cele insolubile) cresc capacitatea de retenţie a apei în colon şi ajută mecanic la eliminarea naturală a bolului fecal creând masa de substanţă necesară deplasării acestuia către evacuare.
- îngrăşarea şi obezitatea: prezenţa fibrelor în alimentaţie împiedică absorbţia grăsimilor şi a colesterolului, scăzând glicemia postprandială prin reducerea absorbţiei zahărului în sânge. Ele reduc, de asemenea, apetitul, creând o stare de saţietate, fără nici un fel de aport caloric.
- afecţiunile cardiovasculare: o alimentaţie săracă în fibre şi bogată în grăsimi conduce la creşterea nivelului de colesterol şi a incidenţei afecţiunilor cardiovasculare.

Pentru evitarea acestor consecinţe se recomandă o alimentaţie bogată în fibre vegetale, cum ar fi: cereale şi făină integrală din cereale (grâu, orz, ovăz, etc), legume (fasole, mazăre, varză, linte, morcovi, etc), fructe (mere, nuci, caise, prune, citrice, ananas, smochine), seminţe (de in şi psyllium). Aportul de fibre - adesea insuficient – din alimentaţia curentă, poate fi completat, cu efecte foarte bune, prin folosirea suplimentului, 100% natural, FIBRE.


Actiuni:

laxativ de volum, hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă, detoxifiantă (absoarbe toxinele de la nivel intestinal), reglatoare a tranzitului intestinal, hipoglicemiantă (scade glicemia postprandială), antiinflamatoare şi protectoare la nivel intestinal, reechilibrantă a florei intestinale


Indicatii:

INDICAŢII MAJORE:
se utilizează ca adjuvant în: curele de slăbire, pentru reducerea apetitului alimentar excesiv, constipaţie, colon iritabil, reduce incidenţa hemoroizilor şi a fisurilor anale.

ALTE INDICAŢII:
se utilizează ca adjuvant în: hiperlipemie, hipercolesterolemie, ateroscleroză şi afecţiuni cardiovasculare, diabet zaharat, hiperglicemie.


Contraindicatii:

obstrucţie intestinală, dificultăţi de înghiţire, intervenţii chirurgicale recente pe intestin, sarcină, alăptare, copii sub 12 ani, alergie la oricare dintre componentele produsului.


Precautii:

Produsul scade absorbţia intestinală a medicamentelor orale, motiv pentru care se recomandă administrarea medicamentelor cu o oră înainte de ingerarea sa.
Se recomandă realizarea unei pauze de minim 2 săptămâni după perioade mai lungi de administrare zilnică a produsului (2-3 luni). Fibrele consumate excesiv pe perioade lungi de timp, fără pauză, pot reduce absorbţia unor microelemente necesare organismului.

REACŢII ADVERSE:
produsul este în general bine tolerat, rareori putând să apară tulburări gastrointestinale manifestate prin: disconfort abdominal, balonare, indigestie sau constipaţie.


Observatii:

În cazul apariţiei unor efecte adverse cu manifestări gastrointestinale (disconfort abdominal, balonare, indigestie, constipaţie), se reduce doza administrată până la dispariţia simptomelor.
 
Compozitie:
 
Plante în următoarele proporţii: psyllium (Plantago ovata) - semen (25%), bambus (Phyllostachys spp.) - fibre (10,5%), grâu (Triticum aestivum) - fibre (10,5%), ovăz (Avena sativa) - fibre (10,5%), in (Linum usitatissimum) - semen (10%), măr (Malus domestica) - fibre (10%), ananas (Ananas sativus) - fructus (10%), garcinia (Garcinia cambogia) - fructus – extract apos cu 60% acid hidroxicitric (5%), morcov (Daucus carota) - fibre (5%), scorţişor (Cinnamomum cassia) - extract apos 10:1 (2,5%).
Excipienţi: vanilie.

PSYLLIUM (Plantago ovata)
Psyllium, cunoscut în Europa şi sub denumirea de Isphagula, este un produs obţinut din seminţele de Plantago ovata, originară din India, ţară care utilizează de mii de ani această plantă în medicina ayurvedică. Psyllium are o compoziţie bogată în fibre vegetale solubile şi insolubile. Aceste fibre conţin hemiceluloză şi mucilagii.
Hemiceluloza este o polizaharidă care intră în compoziţia pereţilor celulari vegetali ce provine din condensarea pentozelor sau hexozelor cu acidul glucuronic. Ea are proprietatea de a fixa o mare cantitate de apă, mărindu-şi volumul şi stimulând peristaltismul intestinal; creşterea bolului fecal stimulează reflexele de defecaţie şi accelerează tranzitul intestinal.
Mucilagiile se formează prin gelificarea straturilor externe ale pereţilor celulari vegetali care, în contact cu apa, se îmbibă, mărindu-şi volumul, formând astfel soluţii coloidale sau geluri vâscoase care, ajunse în intestin, scad absorbţia glucidelor şi a colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul mucilaginos format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. În acest mod, seminţele de psyllium scad glicemia postprandială, având efect hipoglicemiant. Mucilagiile prezintă, de asemenea, acţiune emolientă şi protectoare asupra mucoasei gastroduodenale.
Datorită capacităţii lor de gonflare, seminţele de psyllium acţionează ca laxativ de volum, crescând totodată senzaţia de saţietate, efect salutar în cazul în care se doreşte reducerea greutăţii corporale.

BAMBUS (Phyllostachys spp.)
Bambusul reprezintă un grup de arbori exotici alcătuit din aproximativ 1000 de specii, ale căror tulpini sunt goale în interior. Componenta principală a bambusului este holoceluloza, o polizaharidă cu grade diferite de polimerizare, alcătuită din: celuloză, hemiceluloză şi pectine, fibre vegetale insolubile care, datorită capacităţii de gonflare, acţionează ca laxativ de volum.

GRÂU (Triticum aestivum)
Seminţele de grâu conţin fibre vegetale insolubile, bogate în celuloză. Din punct de vedere chimic, celuloza este o polizaharidă formată din polimeri ai glucozei. Ea are capacitatea de gonflare, crescând senzaţia de saţietate (în stomac se umflă, tăind pofta de mâncare) şi producând dilatarea peretelui intestinal, ceea ce determină, prin mecanism reflex, declanşarea peristaltismului şi a procesului de defecaţie, acţionând astfel ca laxativ de volum.

OVĂZ (Avena sativa)
Fibrele de ovăz conţin celuloză, polizaharid care acţionează ca laxativ de volum.

IN (Linum usitatissimum)
Seminţele de in au o compoziţie bogată în mucilagii, compuşi polizaharidici care se umflă, producând o dilatare a peretelui intestinal, ceea ce determină, prin mecanism reflex, declanşarea peristaltismului şi a procesului de defecaţie; de asemenea, seminţele de in au şi proprietăţi emoliente şi protectoare, acţionând ca pansament gastroduodenal.

MĂR (Malus domestica)
Fibrele de măr au o compoziţie bogată în pectine. Pectinele sunt polimeri ai acidului galacturonic, insolubile în apă, care rămân nedigerate până la nivelul colonului unde, sub acţiunea florei bacteriene, se scindează până la acizi pectici. În contact cu apa, formează soluţii coloidale sau geluri vâscoase, care scad absorbţia glucidelor şi a colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. În acest mod, fibrele din mere scad glicemia postprandială, având efect hipoglicemiant. La nivelul colonului, acizii pectici creează un pH nefavorabil dezvoltării florei microbiene patogene şi formează un film protector pentru mucoasa intestinală, ceea ce permite administrarea produsului la persoanele cu boli hemoroidale sau cu leziuni ano-rectale.

ANANAS (Ananas sativus)
Fructele de ananas au o compoziţie bogată în: vitamine (B1, B2, B6, C), carotenoide, acizi organici şi o enzimă proteolitică (bromelaina) cu rol în digestia proteinelor. Ananasul prezintă acţiune antiinflamatoare şi proteolitică, fiind adăugat în compoziţia produsului datorită conţinutului ridicat de vitamine.

GARCINIA (Garcinia cambogia)
Garcinia se foloseşte, în medicina tradiţională indiană, pentru tratarea constipaţiei, paraziţilor intestinali, precum şi în curele de slăbire. Planta conţine HCA (acid hidroxicitric), substanţă bioactivă care inhibă sinteza de lipide (lipogeneza) şi acizi graşi, având totodată şi acţiune hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă şi anorexigenă (reduce pofta de mâncare).

MORCOV (Daucus carota)
Morcovul este o plantă legumicolă bogată în: beta-caroten, licopen, vitamina A, minerale (potasiu, magneziu, brom, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf) şi celuloză. Datorită conţinutului în fibre, acţionează ca laxativ de volum.

SCORŢIŞOR (Cinnamomum cassia)
Scorţişorul reprezintă scoarţa uscată, obţinută de pe ramurile arborelui Cinnamomum cassia, fiind utilizat ca şi condiment încă din antichitate. Studii recente au demonstrat că scorţişorul reduce colesterolul total şi trigliceridele, principalul component răspunzător de acţiunea farmacodinamică fiind uleiul esenţial (alcătuit din 75-85% aldehidă cinamică). Datorită acestei proprietăţi, scorţişorul prezintă acţiune hipocolesterolemiantă şi hipolipemiantă.
 
Mod de adminstrare:

Adulţi: câte 2-4 linguriţe dozatoare de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Copii şi tineri cu vârste între 12 şi 18 ani: câte 1-2 linguriţe dozatoare de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Produsul se administrează amestecat cu 200ml de lichid (iaurt, apă, ceai, suc de fructe). După fiecare administrare este necesară ingerarea unei cantităţi suplimentare de lichid (minim o cană – 240ml).
Atenţie! Pe perioada administrării produsului, trebuie să se consume zilnic 1,5-2 litri de apă pe zi. Ingerarea unei cantităţi insuficiente de lichid poate produce fenomenul de constipaţie. Nu se consumă pulberea ca atare, ci numai amestecată cu lichide, datorită pericolului de înecare.

TERMEN DE VALABILITATE: 12 luni.

A nu se lasa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se păstra bine închis, ferit de lumină, umiditate şi căldură. A se consuma înainte de: vezi data inscripţionată pe capac.
Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Producător: S.C. DACIA PLANT S.R.L. com. Bod - 507015, str. Hărmanului fn, jud. Braşov.
 
 
  • Greutate 480 gr